Voetreflex Goedereede

cVoetreflex Goedereede voor bedrijven

Voor bedrijven

Bedrijven kunnen sinds 2010 ook reflexzonetherapie inzetten om ziekteverzuim te voorkomen en terug te dringen. De Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT) heeft overeenstemming bereikt met de belastingdienst om reflexzonetherapie, onder bepaalde voorwaarden, te zien als vrije arboverstrekking. Dit besluit is landelijk van toepassing. Zeker in tijden waarin fors bezuinigd moet worden, is dit goed nieuws. Het is tenslotte in ieders belang dat werknemers gezond en gemotiveerd aan het werk blijven.

Effectiviteit van RZT

Werking reflexzonetherapie.
Reflexzonetherapie wordt vooral in Denemarken, maar ook in andere landen met succes ingezet bij het terugdringen van het ziekteverzuim. Arbeidsgerelateerde klachten – bijvoorbeeld rug-, arm-, nek- en schouderklachten, die zijn ontstaan door een verkeerde werkhouding of aanhoudende stress – kunnen worden aangepakt. Uit diverse onderzoeken blijkt ook dat de werktevredenheid van werknemers wordt verhoogd en kosten worden bespaard.
Uitgangspunt van reflexzonetherapie is dat o.a. op handen, voeten en oren reflexzones liggen die corresponderen met alle orgaansystemen en klieren in het lichaam. Deze reflexzones worden met duim en vingers bewerkt, wat zorgt voor een betere doorbloeding van het corresponderende lichaamsdeel. Het zelfherstellend vermogen van de cliënt wordt op deze manier aangesproken en gestimuleerd.

Fiscaal aantrekkelijk

Fiscaal aantrekkelijk voor werkgevers!
Indien wordt voldaan aan een aantal voorwaarden, wordt de reflexzonemassage door de belastingdienst als een vrije verstrekking beschouwd en is daarmee aftrekbaar van de loonbelasting. Tevens kan de in rekening gebrachte BTW in mindering worden gebracht op de omzetbelasting.

Een reflexzonemassage is onder de volgende voorwaarden een vrije verstrekking:

  • de werkgever heeft een arboplan.
  • de reflexzonemassage maakt in redelijkheid deel uit van dat arboplan.
  • de reflexzonemassage vindt tijdens werktijd plaats.
  • de werknemer is geen eigen bijdrage verschuldigd.
  • er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

 

Praktijk voor Voetreflexzonetherapie Goedereede - Tel. 0187-493843 - Privacyverklaring